Nisraman 2012

  • Posted on: 30 July 2012
  • By: Stefan Biesmans

Nisraman 1000 swim/42bike/16mtb/10trailrun(georganiseerd door www.sport-events.be van Wim de Donker en Mario Appermans) Uitslag vind je hier.

Zondagochtend 29 juli om 04.30 u vertrok Noël Dexters met de Toyota-camionette richting Cois die nog niet zo lang in bed lag, na zijn terugkomst uit Rimini. Daarna Jan opgehaald in Tournebride, die op het laatste moment had ingeschreven nadat hij de mtb van Marc en de schoenen van Nico had kunnen lenen. De wedstrijd was in Nisramont tussen La Roche-en-Ardenne en Houfalize.

Nadat Noël een 15tal minuten nodig had om zijn wetsuite aan te trekken en Jan die zijn triatlonpakje vergeten was, een triatlonsuite van Rob Barel kon lenen, was om 8.00 u de start van de 1000m zwemmen in een meertje van de Ourthe vlak voor de stuw van Nisramont. Er waren 180 inschrijvingen, waaronder de winnaar van de Ironman Antwerp(niet-pro’s), good old Rob Barel en Nederlandse troef Martijn Dekker.

Het zwemmen verliep zoals gewoonlijk soepeltjes voor de TCM-mannen en het fieten begon vanaf vertrek met een klim van 3km met stijgingspercentage van 8 %. Vervolgens een hellend parcours met op zo’n 14 km een klim van 23%, de Maboge, net iets steiler dan de Keutenberg en de Redoute. De wetenschap dat we beide klimmetjes 2x moesten doen, zorgde er voor dat er niet als gekken gefietst werd. Na het fietsen kwamen in de wiselzone van mountainbike en lopen boven bij Wilnishof in Nisramont.

De mountainbiketocht van 16 km was er een om nooit te vergeten. Met zeer steile en gevaarlijke en technische afdalingen door bossen, rotsige stenen en weiden met zware beklimmingen waar het niet uitmaakte of je fietste of met de fiets in de hand omhoog liep, want dat was even snel. Heel spectaculair was twee maal de oversteeek van de Ourthe, die sterk stroomde en toch 80 cm diep was. Hier is menige deelnemer met fiets en al kopje onder gegaan vanwege de sterke stroming, maar er is niemand verdronken. Veel valpartijen en fietsdefecten. Jan flink over de kop gegaan.

Het is goed uitkijken voor boomstronken, rotsstenen en ander obstakels soms verscholen in het gras.

Na dit zware vtt-onderdeel stond als laatste de trailrun van 10 km op het programma. Dit was ook weer een run door onherbergzaam gebied, met weiden, rotsen op en af, langs de Ourthe en door kleine zijriviertjes, en boshellingen op en af je vasthoudend aan bomen en stronken om boven of beneden komen, omdat het door de vele regen glad en modderig was. Die 10 km-route was uitgezet met rood-witte plastic lintjes en af en toe was het, op handen en voeten, zoeken naar de juiste weg, omdat er lintjes weg waren.

Na een tijd van rond de 4 uur en nog een aantal minuten(uitslagen zijn nog niet bekend) was Cois de eerste TCM-er met daarna Jan en Noël. Van de ± 170 vertrekkers zijn er 105 aangekomen.

De winnaar van Ironman Antwerpen was ook hier de winnaar gevolgd door good old Rob Barel op een 13-tal minuten achterstand.

Natuurlijk afsluitend goede pint gedronken en moe, maar voldaan met veel gesprekstof naar huis gereden.

Hoe je van zo’n extreem zware wedstrijd toch kunt genieten. Het was een mooie ervaring en belevenis.

Jan Cuijpers

Klik hier voor de video. na 1.11min ziet ge ene met groene broek en zwart truitje net voor iemand met een rood pakje. dat is onze jan die zijn triathlon pakje vergeten was.

Reacties

Mooie prestatie.  Felicitaties aan de deelnemers.

 

P.K.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <br> <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.