De Vogezen

  • Posted on: 22 May 2011
  • By: Stefan Biesmans

Van 11 mei t.e.m. 15 mei trokken 9 clubleden voor een fietsstage naar de Vogezen. We verbleven er in de sportherberg Le Gros Chene. De eerste dag na vijf uur in de auto te hebben gezeten gingen we het relatief rustig houden en kozen we een rustig ritje uit over een golvend parcour. 80 km aan 29 km/u gemid.

De tweede dag stond na het optrekken van het ochtend onweer de langste rit op het programma.

Met onderandere de beklimmingen van de Ballon d'Alsace en de Ballon de Servance met pieken van 10,4 %. Marcel kwam telkens als eerste boven. En Jos heeft de rit van 175 km glansrijk gewonnen. totaal 3075 hoogtemeters.

De derde dag was een warme en zeer zonnige dag. De rit was minder lang 133 km dan de dag ervoor. De cols volgende iets sneller na melkaar op. Met beklimmingen van de Schlucht vanuit La Bresse (1ste Stefan), de Petit Ballon (1ste Stefan), Platzerwassel met pieken van 11,1 % (1ste Marcel), de Grand Ballon vanuit Le Markstein (1ste Stefan) en Col d'Oderen (1ste Marcel). We hadden toch weer 3050 hoogtemeters.

De vierde dag, de vermoeidheid begon in de benen te kruipen en het zitvlak begon bij sommige ook serieus af te zien. We hadden eerst een mooie aanloop van ongeveer 35 km eer we aan de eerste col konden beginnen Col Sapois (1ste Marcel) Dit was voor vandaag ook de zwaarste col die we opreden, gevolgd door de Schlucht (1ste Marcel) vanuit Gérardmer. Daarna zijn we gezamelijk terug gereden want bij de meeste was het vet van de soep. 123 km met 1900 hoogtemeters.

De vijfde en laatste dag was een ontspannende rit over een golvend parcour van ongeveer 70 km. Teminste voor diegene nog mee gingen. Daarna gingen we tevreden naar huis met 580 km en 10000 hoogtemeters in de benen. 

Reacties

Leuk stukje, maar zo ontspannend was de laatste rit niet Tongue out

Hushovd.

ach ge kunt nog al doen voor een beetje Wink.

begon juist mijn beste benen te vinden Tongue out

 

grts, cois.

Hushpaul, heeft afgelopen zondag 5 juni zijn supercompensatie getoond,

ook na het fietsen, heb hem pas om 18.30 uur  van het terras kunnen trekken !!!

Voor degene die er niet bij waren, we hebben van 9 tot 12 gefietst (1000 hoogtemeters)

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <br> <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.