duursport

triatlon is een duursport

De dodentocht van Dirk Dexters

  • Posted on: 13 August 2012
  • By: Stefan Biesmans
Na mijn debacle van vorig jaar (opgave na 50km) voelde ik me me wel genoodzaakt om enkele dingen recht te zetten op de dodentocht!
Aangezien ik maar alleen aan de start kwam van de 100km kon ik vrij vooraan opstellen voor de start.

Nadat het startschot gegeven werd kon ik me vrij bewegen in de massa, na een km of 3 kon ik dus al vrij gemakkelijk lopen. Met in het achterhoofd houdend dat 100km héél ver is besloot ik om mijn hardslag niet boven de 140 te laten komen. Na een km of 10 sloot Detlef bij me aan met de fiets. Na een km of 30 sloot ik me aan bij een andere loper die ongeveer hetzelfde tempo liep als mezelf. Ik had mezelf voorgenomen om voor de zonsopgang over de helft te zitten, maar omstreeks 2u20 kwam ik aan bij de brouwerij van Palm...de helft! met de aanmoedigingen van Detlef ben ik blijven lopen tot km 75, net voor het opkomen van de zon kreeg ik een eerste heel moeilijk moment, ik verlangde echt heel erg naar de zon zodat mijn ogen konden rusten en ik me weer helemaal kon concentreren op het lopen.

Omstreeks 6u30 was de zon helemaal daar en kwam ik fysiek er weer door. Tussen km 85 en 95 kreeg ik een tweede klop, gelukkig was detlef bij me die me er met aanmoedigingen helemaal door haalde. De laatste 5 km waren de mooiste km die ik ooit gelopen heb, wetende dat het einde in zicht was. Omstreeks 8u50 kwam ik helemaal kapot maar oh zo gelukkig over streep. Ik heb het gehaald en ben daar eigenlijk heel fier op, na Neerpelt is dit toch mijn mooiste sportieve prestatie.

 
Nog eens een extra woordje dank voor Detlef die me de hele nacht en morgen super gesteund heeft!!

Tags: 

Winterduatlon de Hel van Kasterlee

  • Posted on: 20 December 2011
  • By: Stefan Biesmans

De winterduatlon de Hel van Kasterlee is veel meer dan zo maar een duatlon, het is meer dan een heel zware lange afstandsduatlon, ... . Het is zonder meer de allerzwaarste duatlon ter wereld.

Dirk Dexters, François Diris en Detlef Andries schreven zich in voor de deze wedstrijd en zakten afgelopen weekend af naar Kasterlee. Op een loodzwaar parcours slaagden ze alle drie in hun opzet en zetten een mooie tijd neer.

Voor tijden en uitslagen kijk bij wedstrijden.

Tags: 

Birkenbeiner

  • Posted on: 9 September 2010
  • By: Erik Kuypers

Birkebeinerrittet - Dirk DextersBirkebeinerrittet - Dirk DextersDat Dirk Dexters wel van wat avontuur houdt is al lang geen geheim meer. Zo nam hij op zaterdag 28 augustus deel aan de Birkebeinerrittet in Noorwegen. Het is 's werelds grootste cross country wielerwedstrijd met 17500 deelnemers. Het parcours is 94 km lang.
Dirk: "Het was echt een mooie ervaring maar heb tevens toch afgezien als een beest. Het weer speelde een bepalende rol, regen en 5°C! Ik was dan ook volledig bevroren bij de aankomst. Maar met een tijd van 4u17min over 94km ben ik toch best tevreden".