Kwarttriatlon Geel

  • Posted on: 20 May 2012
  • By: John T.

Triatlon Geel 2012Vorige week zondag trokken we met 8 atleten naar Geel voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

Jammer genoeg moest één atleet aan de kant blijven wegens een knieblessure. Dirk Dexters wilde er echter wel absoluut bij zijn om de anderen aan te moedigen. We verzamelden aan de carpoolparking in Maasmechelen om in TCM-karavaan  naar Geel te trekken. De veteranen moesten al om 14.30 u starten. De jonkies hadden anderhalf uur meer tijd dan hun rijpere collega`s, maar wilden er toch graag bij zijn om er een echte clubwedstrijd van te maken.

De dagen voorafgaand aan de wedstrijd was er veel twijfel gerezen met betrekking tot  het zwemonderdeel.  Wordt de afstand ingekort, zwemmen we de volledige 1500 m of wordt er gekozen voor een duatlon? Uiteindelijk viel op de ochtend van de wedstrijd te lezen dat we het kanaalwater van 15,5  ͦ C zouden moeten trotseren.

Bij de veteranen kwamen we aan de start met een kanshebber op een podiumplaats en een compleet onbeschreven blad op het gebied van triatlonwedstrijden. Dirk Geeroms was maar wat blij met al die ervaren mannen om zich heen, want anders was hij nu misschien nog zijn weg aan het zoeken. Gelukkig kwam iedereen wel tijdig aan de start, zodat het strijdgewoel kon losbarsten.

Stefan zwom zoals verwacht in de kop van de wedstrijd en moest enkel een dame laten voorgaan. Jan en John volgden op respectabele afstand en Dirk G. volbracht zijn 1500 m zonder al te veel problemen.

Bij het fietsen verloor Stefan een plaats maar bleef op schema voor het podium. Jammer genoeg werd hij nog voorbijgestoomd door twee superlopers en strandde hij op een verdienstelijke vierde plaats in zijn categorie. Ook Jan en John waren zeer tevreden over hun eigen prestatie. Dirk G. haalde dolgelukkig de finish in zijn allereerste wedstrijd en had duidelijk de smaak te pakken.

Ondertussen waren om vier uur ook de ander drie atleten gestart. Bjorn zwom ondanks weinig trainingsvolume een hele mooie tijd, terwijl Cois en Detlef ongeveer gelijktijdig op de kant klommen. Tijdens het fietsen bleef iedereen van ongelukken gespaard. Zo voltooiden ook zij hun wedstrijd met voor iedereen een bevredigend loopnummer, gesteund door de veteranen die intussen hun wedstrijd volledig achter de rug hadden. Iedereen was ook blij verrast dat Erik K. zijn opwachting maakte om te supporteren en iedereen op de gevoelige plaat vast te leggen.

Met een viertal atleten werden de hongerige magen nog gespijsd met pizza of pasta. Genietend van een heerlijke pint, Leffe of cola werd uiteraard ook de wedstrijdanalyse gemaakt. Iedereen kon zien dat het goed was, dus maken we ons op voor de volgende uitdaging.

 

 

Reacties

had het niet beter kunnen omschrijven, John ;-)

Een mooie opener van het seizoen.

 

bjorn

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <br> <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.