Climbing for life 2012 - Col du Galibier

  • Posted on: 12 September 2012
  • By: Erik Kuypers

Op zaterdag 1 september beklommen Romain en Dennis, onder de vlag van "Climbing for life 2012", de Col du Galibier.

Hieronder een verslag van Romain ...

We zijn donderdagmiddag aangekomen in Valmeinier 1800 (een mooi appartement van Pierre et Vacances) in de gutsende regen (tegen een uur of vijf toch nog een klein ritje kunnen maken van een 15 km).
Op vrijdag wilden we de korte Tourtocht doen (60 km) , maar die is wegens de barre weersomstandigheden (regen en sneeuw) volledig afgelast. Ze zijn er zelfs een aantal moeten gaan halen die onderkoeld waren (niet van onze groep).

Beklimming GalibierMet twee anderen zijn dan maar met de auto tot tegen de Italiaanse grens gereden en hebben daar (het weer was daar wel een beetje beter, maar ook niet heel erg goed) de beklimming van de Mont-Cenin gedaan (+/- 11 km klimmen à 7% en terug afdalen).

Op zaterdag stond dan de Galibier op het programma. De bedoeling was om de Telegraphe (13 km) , samen met de Galibier (17 km), te doen, maar gezien de echt barre weersomstandigheden
hebben we in eerste instantie geopteerd voor de Galibier (omdat we daar uiteindelijk voor gekomen waren). Met de fiets vertrokken vanuit Valmeinier, klein stukje Telegraph en dan de Galibier.

De aanvang van de Galibier was vrij goed te doen. Het weer was wat opgeklaard, maar eens bezit met de beklimming richting top werd het ijzig koud en er lag een flinke laag sneeuw op de top.
Toch allemaal boven geraakt tot op 1 km van de top. Daar werden we tegen gehouden, maar mocht je op eigen risico nog naar boven. Niet meer gedaan, gezien kans op onderkoeling. Op de top was
het -4 graden.
Beklimming GalibierDe afdaling was ook niet te onderschatten : verkleund van de kou, nauwelijks kunnen remmen van de koude handen - het was geen lachtertje.
Galibier beklimming gedaan in 1u34'35". In de uitslag gezien dat Dennis Kuypers er 1u34'34" over gedaan heeft. De oudjes moeten dan toch nog niet afgeschreven worden.

We zijn dan nog met de fiets teruggereden naar Valmeinier, maar door de kou was de laatste beklimming naar Valmeinier 1800 er een beetje teveel aan (nog eens 7,5 km à 7%). De kou heeft zijn tol geëist en we waren allemaal zeer blij, maar toch ook ongelooflijk tevreden met onze prestatie.

Klik hier voor de foto's die Dennis onderweg van zijn beklimming gemaakt heeft.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <br> <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.