fietsen

het tweede onderdeel van triatlon

Climbing for life 2012 - Col du Galibier

 • Posted on: 12 September 2012
 • By: Erik Kuypers

Op zaterdag 1 september beklommen Romain en Dennis, onder de vlag van "Climbing for life 2012", de Col du Galibier.

Hieronder een verslag van Romain ...

We zijn donderdagmiddag aangekomen in Valmeinier 1800 (een mooi appartement van Pierre et Vacances) in de gutsende regen (tegen een uur of vijf toch nog een klein ritje kunnen maken van een 15 km).
Op vrijdag wilden we de korte Tourtocht doen (60 km) , maar die is wegens de barre weersomstandigheden (regen en sneeuw) volledig afgelast. Ze zijn er zelfs een aantal moeten gaan halen die onderkoeld waren (niet van onze groep).

Beklimming GalibierMet twee anderen zijn dan maar met de auto tot tegen de Italiaanse grens gereden en hebben daar (het weer was daar wel een beetje beter, maar ook niet heel erg goed) de beklimming van de Mont-Cenin gedaan (+/- 11 km klimmen à 7% en terug afdalen).

Op zaterdag stond dan de Galibier op het programma. De bedoeling was om de Telegraphe (13 km) , samen met de Galibier (17 km), te doen, maar gezien de echt barre weersomstandigheden
hebben we in eerste instantie geopteerd voor de Galibier (omdat we daar uiteindelijk voor gekomen waren). Met de fiets vertrokken vanuit Valmeinier, klein stukje Telegraph en dan de Galibier.

Tags: 

Birkenbeinerrittet 2012 Noorwegen

 • Posted on: 28 August 2012
 • By: Stefan Biesmans

Donderdag avond zijn we met het vliegtuig vertrokken richting Noorwegen. Het weer voorspelde ALWEER niet veel goeds….maar 4de keer goede keer dachten we. Na een nacht in Oslo te hebben doorgebracht zijn we richting Lillehammer vertrokken. Het weerbericht veranderde voortdurend waardoor we niet echt wisten wat ons te wachten ging staan gedurende de race.

Tags: 

Ploegen tijdrit Sittard-Geleen

 • Posted on: 8 August 2012
 • By: Stefan Biesmans

Dinsdagmorgen 7/8/’12 spraken 4 TCM leden af op de carpooling van MM. voor vertrek naar de Eneco TeamTijdRit in Sittard om ter plaatse nog 1TCM’r op te pikken komende van Bunde.

Onze 5 leden zouden deel nemen in een van de 19 ingeschreven ploegen, die voor de profs het officiële parcours van 18,9 km. in hun besttijd zouden afleggen.

Voor dit soort van TimeTrial is er een basis behoefte nodig om goed te kunnen presteren. Hetzij; intelligentie, kracht, ervaring, jong drivepower en het nodige lef.Onze ploegsamenstelling was hier dan ook op gebaseerd.

In onze parcoursverkenning  hadden we een gemiddelde van 31.5 km/u. avg. op onze tellers staan, wat dan ook nog moest verbeteren in de rit.

In aanloop naar ons startuur kregen we ook onze tegenstanders te zien waar we bij enkele toch reeds onze bedenkingen maakten die zowel positief als negatief waren. Klokslag 13.30 u. vertrok de 1ste ploeg met telkens om de 30’’ een volgende ploeg, waar ons team dan als 7de vertok om 13.33.30.

Met een schitterende ritprestatie van Stefan & Dirk konden wij finishen in een tijd van 0.27.45 met een gemiddelde 41 km/u. dat een 5de plaats gaf op de 19 deelnemende ploegen. Proficiat

Ploegsamenstelling: Olivier Van Gestel,Stefan Biesmans,Dirk Dexters,Patrick Kroll,Jos Geelen.

             Graag wil ik afsluiten met onze sponsors te bedanken die deze deelname mogelijk maakten.

             Verslag Olivier V.

Tags: 

Fietsstage Stadtkyll 2012

 • Posted on: 8 May 2012
 • By: romain

Dag 1 : vrijdag 27 april
Vertrek om 10u30 bij Jan Cuijpers in Lanaken. In groep naar Bunde waar Jos en Paul aansluiten bij de groep en waar de camionette van Jan wordt achtergelaten. Michel zal hiermee in de late namiddag nakomen.
Heenreis EifelDe eerste tocht wordt aangevat met Jan, Romain, Jos, Paul, Bjorn, Marcel, Dennis en François (de Cois). Via Maastricht (Bemelerberg) gaat de tocht richting Stadtkyll. Na diverse pittige klimmetjes onderweg arriveren we rond 14 uur in Monschau waar er iets gegeten wordt.
De GPS laat ons af en toe in de steek als we van het parrours afdwalen, maar na nog wat klimmetjes voor de wielen gekregen te hebben arriveren we rond 17u00 in Stadtkyll na 120 km (vanuit Bunde). Gemiddeld 25 p/u.
We schrijven ons in in het park Landal Wirfttal en vertrekken naar de bungalows, maar dat viel effe tegen. Hier moesten we nog een klimmetje doen met de fiets van een kleine kilometer aan naar schatting 20%.

Fietsstage Stadtkyll 2012

 • Posted on: 8 May 2012
 • By: patrick kuypers

Fietsstage Stadtkyll 2012Er werd al een tijd naar uitgekeken en op vrijdag 27 april was het dan zo ver.  Een groep sportievelingen van TCM had ketting en kuiten gesmeerd, drinkbussen en zakken gevuld en een goed humeur voorzien.  Jan had zijn busje ter beschikking gesteld voor de bagage en Patrick zijn omgebouwde kampeeraanhangwagen van Nederlandse origine (kwestie van de Hollanders onder ons een thuisgevoel te bezorgen) voor het vervoer van enkele fietsen en de bakken clubdrank.

"Het was fantastisch"

 • Posted on: 2 October 2011
 • By: Erik Kuypers

Fotoalbum fietstweedaagse 2011Wanneer we aan, organisator en bezieler van deze clubuitstap, Jos Geelen zouden vragen om deze tweedaagse in enkele woorden te beschrijven zou hij vast het volgende gezegd hebben: "Het was fantastisch!"
En dat vonden, afgaande op de emails die al gecirculeerd hebben vandaag, ook de andere deelnemers.

Twaalf fietsers en twee begeleiders vertrokken zaterdagmorgen onder een stralende zon voor een tocht van 135 km richting St-Vith.

Pagina's