Tri Kids Maasland

Het is een stukje zwemmen... direct je T-shirt, schoenen en nummer aantrekken... en dan naar de finish lopen. Het is een triatlonuitdaging op kinderniveau die evenveel voldoening schenkt als een gewone triatlon waarbij iedere finisher als winnaar ontvangen wordt. En dat tegen je leeftijdsgenootjes want er wordt in verschillende leeftijdscategorieën “getriatlond”.

Tri Kids is een aparte tak van de triatlonclub uit Maasmechelen en is vanaf 2013 uit de startblokken geschoten!

Jeugd:

- Initiatieperiode:

Kids 1: 6 jaar - 9 jaar
Kids 2: 10 jaar - 12 jaar

- Ontwikkelingsperiode:

Jeugd I: 12 jaar - 15 jaar

- Vervolmakingsperiode:

Jeugd II: 16 jaar - 19 jaar

Doel:

De belangrijkste trainingsspecifieke doelstelling voor de groepen Kids 1 & 2 ligt zeker in het optimaliseren van de zwemtechniek. Het nastreven van een breed atletisch profiel bij jonge atleten vinden we daarbij ook erg belangrijk. Dankzij het veelzijdig bewegingsaanbod menen we dat de triatlonsport een sterke troef in handen heeft om dit profiel te kunnen ontwikkelen. Daarom engageren we ons binnen de club vooral voor de groepen Kids 1 & 2 en Jeugd I. Deze leeftijdsgroepen hebben de sterkste sturing nodig om hun coördinatieve eigenschappen zo goed mogelijk te kunnen ontplooien.

Voor de trainers ligt de uitdaging erin om de trainingen zo speels mogelijk te houden. We willen de jongeren aan het sporten brengen zonder enige verplichting of dwang. Elke training heeft een doel. De kunst is het doel zo interessant en kindvriendelijk mogelijk in te kleden.

Heb je interesse? Kom dan eens een kijkje nemen op één van onze trainingsdagen, elke zaterdag van 9.00 u. tot 11.00 u. aan het zwembad Prinsenpark te Maasmechelen (zwemmen van 9.00u tot 10.00u en lopen van 10.00u tot 11.00u). En elke woensdag van 17.00 u. tot 18.00 u. voor een looptraining op de looppiste van Basisschool 'De Triangel'. Gouv.H. Verwilghenlaan.

Iedere eerste woensdag van de maand "vanaf maart tem oktober" is er fietsbehendigheidstraining op de looppiste.

Belangrijkste voorwaarden om mee te kunnen trainen is dat je minstens 100 meter correct kan zwemmen en 500 meter kan lopen zonder te stoppen. Je mag zelfs een gratis proeftraining komen meedoen. Je bent altijd van harte welkom.

Voor meer info en inschrijving kun je mailen naar: trikidsmaasland@gmail.com
Volg ons ook op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/trikids.maasmechelen

Lidgelden:

Lidmaatschappen lopen van 1 januari tot en met 31 december van het lopende jaar.

Kidslicentie en Jeugdlicentie bedragen 110 € / jaar

 

Foto albums:

2014:

- trainingsdag 3 maart
- carnavalstraining 5 maart
- Zwemloop Tongeren 
- Zwemloop Maasmechelen

2013:

- Initiatiedag 
- Zwemloop Bilzen 
- Jeugdtriathlon Paal
- Sinterklaas feest